omhoog omlaag

Gedimd LED-display

Iedereen kent ze wel, de LED schermen naast de weg. Of in een winkelstraat aan de gevels. Allemaal outdoor LED schermen die, als vanzelf, de nodige impact en attentie waarde kunnen hebben op potentiële klanten. Maar een groot gevaar schuilt erin dat het ook als overlast ervaren kan worden. Met name in de schemer kan te groot lichtopbrengst van een dergelijk outdoor scherm hinderlijk zijn voor omwonende, verkeer en voorbijgangers. Om die reden kan een gemeente of provincie zware eisen stellen bij de aanvraag van een ontheffing voor een LED scherm.

Maar om op een zonnige dag wel voldoende lichtopbrengst te bereiken zijn er mogelijkheden om een LED scherm te kunnen dimmen. Dit kan door middel van een software matige oplossing met een schema of automatisch met lichtsensoren.

Schema

Met een schema kun je de helderheid van een scherm op gezette dagen en tijden automatisch laten aanpassen. Zo is het bijvoorbeeld denkbaar dat een scherm, die in een winkelgebied hangt, op koopavond langer aan en de aandacht moet trekken dan op een andere avond. Dat is met een schema volledig in te programmeren. Het nadeel van een schema is dat het buiten niet op dezelfde tijden donker en licht word.

Lichtsensoren

Ook is er een mogelijkheid om de lichtopbrengst automatisch te laten aanpassen aan het omgevingslicht aan de hand van een lichtsensor. De sensor word in de buurt van het led scherm geplaatst en zal er voor zorgen dat de lichtopbrengst omlaag gaat als het licht buiten donker word en andersom.

Gecombineerd

Deze 2 technieken zijn ook te combineren. Het schema wordt gebruikt om ‘grote stappen’ in te programmeren. En de sensor die wordt gebruikt om de subtielere verschillen op te vangen. Zo het heb je altijd een profesioneel en smaakvol LED scherm én de gemeente en provincie word daar erg blij van!

Informeer bij ons naar de mogeijkheden.


Delen:

  • LinkedIn
  • Google Share